Preskoči na vsebino


Marijino vnebovzetje

1. Godovi v prihodnjem tednu: v ponedeljek praznik sv. Roka, spokornika, v torek Evzebij, papež, v sredo Helena, cesarica, v četrtek Janez Eudes, duhovnik, v petek Bernard, opat, v soboto Pij X., papež, in v nedeljo 21. nedelja med letom in 250. obletnica posvetitve cerkve v Škocjanu.

2. Hvala za današnje čiščenje, prihodnjo soboto vabim prostovoljce iz Ulice Mirana Jarca.

3. V ponedeljek bodo ob godu sv. Roka vse sv. maše na Krtini; in sicer ob 8h, 10h in sklep ob 17h. Vse svete maše imajo romarski značaj in bodo združene z ofrom oz. darovanjem.

4. Prihodnjo nedeljo bodo svete maše ob 8h v Dobu in ob 10h v Škocjanu. Ob 10h nas bo obiskal g. nadškof Stanislav Zore in skupaj z nami praznoval 250-letnico posvetitve podružne cerkve v Škocjanu. Vsak prav posebej povabljen, da se udeleži tega pomenljivega dogodka. Ob 10h bo sveta maša, ki jo bo daroval g. nadškof v bližini podružne cerkve, ob koncu bo darovanje, po njem pa bo pogostitev za navzoče. Ob 15h bodo v podružni cerkvi litanije Matere Božje in blagoslov obnovljene notranjosti. Povabim vsakega posebej, da po svojih močeh priskoči na pomoč: k pripravi prireditvenega prostora, ker bo sveta maša zunaj; k peki peciva, k pletenju vencev, k pripravi postrežbe po sveti maši in mlajev, povabim pevce, ministrante, pritrkovalce in vse vernike. Slovesnost je praznovanje celotne župnije.

5. V tem tednu bodo uradne ure v torek po jutranji sv. maši in v petek po večerni sv. maši.

6. Zadaj je še nekaj nalepk MIVA za avtomobile. Kar boste ob tem darovali, gre za misijone.

7. Ne pozabite na torkov post od sladic in sladkarij za nove duhovne poklice.

8. Molitev za posvetitev slovenskega naroda Materi Božji.

 

Lokacija:
Print Friendly and PDF