Preskoči na vsebino


21. nedelja med letom

1. Godovi v prihodnjem tednu: v ponedeljek goduje Roza iz Lime, redovnica, v torek praznik Jerneja, apostola, v sredo goduje Ludvik IX, francoski kralj, v četrtek Zefirin, papež, v petek Monika, mati, v soboto Avguštin, škof, in v nedeljo 22. nedelja med letom in praznovanje obletnice posvetitve cerkve na Krtini.  

2. Prihodnjo soboto vabim k čiščenju prostovoljce iz Vegove ulice.

3. Od ponedeljka naprej bodo vse večerne svete maše v župnijski cerkvi ob 19h.

4. Prihodnji konec tedna bodo nedeljske svete maše: v soboto zvečer in ob 8h v Dobu ter ob 10h žegnanje na Krtini. Če se bo le dalo, bo na Krtini sveta maša zunaj. Sveta maša bo združena z darovanjem.

5. Ob današnjem sklepu priprav na 250-letnico podružne cerkve sv. Kancijana, ki smo jih  sklenili s to sveto mašo ob g. nadškofu Stanislavu Zoretu, bi se zahvalil vsakemu posebej, ki je po svojih močeh priskočil na pomoč: k pripravi prireditvenega prostora, k peki peciva, k pletenju vencev, k pripravi postrežbe po sveti maši in postavitvi mlajev, gasilcem, pevcem, ministrantom, gospodinjam,  pritrkovalcem in vsem vernikom. Bog povrni!

6. Zadaj lahko dobite novo številko Župnijske družine, v kateri je že veroučni urnik in vse potrebno za vpis k verouku.

7. Ne pozabite na torkov post od sladic in sladkarij za nove duhovne poklice.

8. Oklic: sveti zakon želita skleniti ženin Matevž Mali, biva Vrtača 5a, župnija Ljubljana – Marijino oznanjenje, in nevesta Sanja Zupanič, biva na istem naslovu. Par priporočam v molitev.

 

Lokacija:
Print Friendly and PDF