Preskoči na vsebino


žegnanjska nedelja

1. Godovi v prihodnjem tednu: v ponedeljek goduje Zaharija, prerok, v torek Marko Križevčan, mučenec, v sredo praznik Marijinega rojstva, v četrtek Pater Klaver, misijonar, v petek Nikolaj Tolentinski, spokornik, v soboto Prot in Hijacint, mučenca, in v nedeljo 24. nedelja med letom – katehetska nedelja in praznovanje župnijskega dne popoldne.

2. Prihodnjo soboto vabim k čiščenju prostovoljce iz Župančičeve ulice.

3. Danes bo ob 20h srečanje starejših ministrantov.

4. V ponedeljek bo vpis k verouku in sicer med 16h in 18.30, v torek pa med 8.30 in 11h. Vse povabim, da prinesete za 4., 5. in 6. razred učbenike v učbeniški sklad, da nikomur v teh razredih ne bi bilo treba kupiti učbenika. Vse ostalo o vpisu v Župnijski družini.

5. V sredo, na mali šmaren, bodo svete maše v Dobu ob 8h in 19h in na Krtini ob 18h, ob 20h bo srečanje organistov in zborovodij.

6. V četrtek bo sveta maša znova zvečer in tako do nadaljnjega. Ob 19.30 bi priprava na krst za vse, ki želite krstiti svoje otroke 12. ali 19. septembra.

7. V petek bodo imeli ob 18h prvo srečanje mlajši ministranti.

8. V soboto bo na Brezjah škofijski molitveni dan za nove duhovne poklice. Ob 9h bo začetek molitvene ure, ob 10h pa sveta maša. Letošnje srečanje ima naslov: Pripadaj, išči in se odloči, kar posebej naglasi, kako je vsak župljan odgovoren, da soustvarja okolje, v katerem se bodo kalili novi duhovni poklici. Letos posebej spodbujamo, da bi v petek izpeljali pripravljalni postni dan (s postno postavo velikega petka) in tudi s tem pokazali, da smo pripravljeni na odpovedi za blagoslov prizadevanj za nove duhovne poklice.

Kdor bi želel na Brezje z avtobusom, naj se do vključno torka prijavi v župnišče.

9. Vsako soboto povabljeni ob 20.30 v cerkev k češčenju Najsvetejšega. S taizejskimi spevi molimo za župnijo in se pripravljamo na nedeljo.

10. Prihodnjo nedeljo bo katehetska nedelja. Pri vseh svetih mašah bo blagoslov torb, če bo lepo vreme, bo sveta maša ob 10h zunaj. Ob 10h se bodo predstavili letošnji kateheti.

Ob 14h pa se bo s tombolo začel župnijski dan. Nato jedača in pijača. Še vedno vabim k prijavi na odprto prvenstvo župnije Dob v namiznem tenisu.

11. Ne pozabite na torkov post od sladic in sladkarij za nove duhovne poklice.

 

Lokacija:
Print Friendly and PDF