Preskoči na vsebino


26. nedelja med letom

1. Godovi v prihodnjem tednu: v ponedeljek goduje Vincencij Pavelski, duhovnik, v torek Venčeslav, mučenec, v sredo Mihael, Gabrijel in Rafael, nadangeli, v četrtek Hieronim, duhovnik, v petek Terezija Deteta Jezusa, devica, v soboto angeli varuhi, in v nedeljo 27. nedelja med letom – rožnovenska nedelja.

2. Hvala za včerajšnje čiščenje, prihodnjo soboto je na vrsti Češenik.

3. Vsako soboto je ob 20.30 češčenje Najsvetejšega s taizejskimi spevi v pripravi na nedeljo.

4. Danes bo ob 11.30 blagoslov Pangerčovega oz. Keržanovega znamenja na križišču pod Gorjušo v smeri Veselke, ob 14h pa bo v v Ihanu dekanijsko srečanje ministrantov, pomerili se bodo v znanju in nogometu. Vabljeni k navijanju, ministranti pa k pogumnemu zastopanju župnijskih barv.

5. V ponedeljek bo sveta spoved vseh veroučencev, ki hodijo v 4. razred in starejše. Želim, da se doma dobro pripravite: napišete molitveni listek, ponovite spovedni obrazec in obudite kesanje nad storjenimi grehi. Kdor spraševanja vesti ni prejel pri verouku, ima listke zadaj, zraven stebra.

Prvoobhajanci naj pridejo k verouku brez staršev.

6. V torek bo po sveti maši srečanje Karitas.

7. Umrla je Jerica Rode, Ulica 7. avgusta 27. Pogreb bo v Dobu v sredo ob 15h. Pokojno priporočam v molitev.

8. V četrtek bo prvi četrtek, pol ure pred sveto mašo bo molitvena ura pred Najsvetejšim za nove duhovne poklice. Pol ure pred sveto mašo bo možnost za sveto spoved. Ob 20h bo srečanje odbora ŽPS za volitve.

9. V petek bo prvi petek, dopoldne bo obhajanje bolnih in ostarelih na domu, zvečer se bo začela oktobrska rožnovenska pobožnost. Rožni venec bomo začeli moliti ob 18.45, nato bo sveta maša. Vabljeni.

10. V soboto bo ob 19h zaključek festivala Studenec 2021 v podružnici na Krtini. Naslov koncerta je Jesenska pesem. Zadaj imate zgibanke, v katerih lahko podrobneje pogledate vsebino koncerta. Ob 20h  vabim vse veroučence 4. letnika in starejših k mladinskemu verouku v župnišču.

11. Prihodnjo nedeljo bo ob suhem vremenu sveta maša ob 10h zunaj.

12. Listke s kandidati za ŽPS vrzite v košaro v cerkvi. Kdor želi sodelovati pri izboru, pa to še ni storil, lahko to stori zadaj na polici s tiskom.

13. Trenutno je za romanje v Makedonijo prijavljenih 25 romarjev, prijave sprejemamo še ta teden. Kogar zanima, ima zadaj še program in prijavnico.  

14. Ne pozabite na torkov post od sladic in sladkarij za nove duhovne poklice.

 

Lokacija:
Print Friendly and PDF