Preskoči na vsebino


Zahvalna nedelja

1. Godovi v prihodnjem tednu: v ponedeljek goduje Bogomir, škof, v torek obletnica posvetitve lateranske bazilike, rimske stolnice, v sredo goduje Leon Veliki, papež, v četrtek Martin, škof, zavetnik župnije, v petek Jozafat Kunčevič, škof, v soboto Stanislav Kostka, redovnik, v nedelje 33. nedelja med letom – Martinova nedelja.

2. Hvala za včerajšnje čiščenje, prihodnjo soboto so na vrsti Laze.

3. Jutri zvečer ob 20h bo srečanje starejših ministrantov v cerkvi.

4. Verouk poteka po urniku. Tisti otroci, ki so v katanteni, naj se pozanimajo, kaj se je delalo pri verouku.

5. V tem tednu bom na duhovniških dnevih. Dobite me na telefon.

6. V ponedeljek bo po sveti maši srečanje Karitas.

7. V četrtek bo god zavetnika župnije, spodobi se, da se zvečer pride k sveti maši.

8. V soboto bo celodnevno češčenje, ki ga bomo začeli z jutranjo sveto mašo ob 8h in nato po urniku nadaljevali čez dan. Ob 10h imajo češčenje veroučenci, ob 17h bo tiho češčenje za vse, ob 18h pa bo sklep češčenja z litanijami Srca Jezusovega in sveto mašo, ki jo bo vodil Tomaž Prelovšek, naš rojak in župnik v Tržiču.  Pri tej sveti maši bo sodeloval Domžalski komorni zbor.

9. V soboto bo ob 20h mladinski verouk za 4. letnik in starejše.

10. V nedeljo bomo praznovali osrednjo župnijsko slovesnost letošnjega leta – Martinovo nedeljo. V soboto zvečer in v nedeljo bo darovanje za prenovo dvorišča. Po svetih mašah boste lahko videli načrte, kako naj bi dvorišče prenovili.

11. Prav tako bo potekal Martinov srečelov za potrebe župnijske Karitas. Vsem se posebno lepo zahvalim za dobitke in sodelovanje.

12. Poleg oznanjenih maš bo v soboto zjutraj še 7. dan za + Marijo Cerar.

13. Ne pozabite na torkov post od sladic in sladkarij za nove duhovne poklice.

14. Po sveti maši ob 8h in 10h bomo znova uvedli sveto obhajilo za vse tiste, ki gledate svete maše preko spleta. Do 20 min po koncu sv. maše vas bo obhajalec čakal v cerkvi.

15. Ob zahvalni nedelji se želim zahvaliti vsem, ki po svojih močeh gmotno in duhovno podpirate župnijo, Cerkev in duhovnike. Hvala vse, ki s svojo gorečnostjo širite prijeten duh evangelija okoli vas. Bog povrni!

Lokacija:
Print Friendly and PDF