Preskoči na vsebino


Martinova nedelja

1. Godovi v prihodnjem tednu: v ponedeljek goduje Albert Veliki, škof, v torek Marjeta Škotska, kraljica, v sredo Elizabeta Ogrska, redovnica, v četrtek obletnica posvetitev bazilik sv. Petra in Pavla v Rimu, v petek goduje Matilda, redovnica, v soboto Edmund, kralj, v nedelje slovesni praznik Kristusa, Kralja vesoljstva.

2. Hvala za današnje čiščenje, prihodnjo soboto so na vrsti Podrečje.

3. Umrla je Amalija Ravnikar iz Krtine, pogreb bo v ponedeljek ob 13h na Krtini, pokojno priporočam v molitev.

4. V torek grem na operacijo hemeroidov, zato bom preko smsov potrdil aktualnost naslednjih srečanj.

5. V sredo bo ob 19h srečanje izrednih delivcev obhajila.

6. V četrtek bo pol ure pred sv. mašo tiho češčenje Najsvetejšega zakramenta. Ob 19.30 bo prva seja novoizvoljenih članov ŽPS-ja, kjer sem v zadnji Župnijski družini pozabil omeniti, da je izvoljen tudi Ambrož Šlibar.

7. V petek bo mladinski verouk za  dijake 2. in 3. letnika.

8. V soboto bo ob 19.30 češčenje Najsvetejšega s Taizejskimi spevi, ob 20h pa bo mladinski verouk za 1. letnik.

9. V nedeljo bo praznik Kristusa, Kralja vesoljstva, sveta maša ob ob 9h tudi v Škocjanu.

10. Zadaj imate novo župnijsko družino.

11. Ob glavnem župnijskem prazniku bi se rad zahvalil posebno tistim, ki na svoj način povezujete župnijo in delate za skupni blagor. Hvala obema svetoma: pastoralnemu in gospodarskemu, vsakemu članu posebej za doprinos in dobro voljo, hvala Andreju, ki skrbi za spletno stran, in Klari, ki skrbi za vsebino Župnijske družine.

11. Pred glavnim vhodom v župnijsko cerkev si lahko ogledate načrt preureditve dvorišča pred župnijsko cerkvijo in župniščem. Hvala vsem, ki ste že darovali za preureditev dvorišča in vsem tistim, ki še boste.

12. Sledi ofer – darovanje za prenovo dvorišča. Povabljeni, da po blagoslovu v varnih presledkih  odidete skozi zakristijo iz cerkve. Ob tem boste prejeli molitev za blagoslov sinode, ki smo jo začeli v Cerkvi in nekaj varno pripravljenega za pod zob, ker zaradi razmer ne bomo imeli skupne pogostitve pred cerkvijo.

13. Zunaj vas čakajo prostovoljke Karitas s srečkami za Martinov srečelov. Vsaka stane 2,5 € in vsaka je dobitna. S tem pomagate pri programih župnijske Karitas. Zaradi razmer boste dobitke lahko prevzeli skozi okna kaplanije.

14. Ne pozabite na torkov post od sladic in sladkarij za nove duhovne poklice.

 

Lokacija:
Print Friendly and PDF