Preskoči na vsebino


1. adventna nedelja

1. Godovi v prihodnjem tednu: v ponedeljek goduje Filomen, mučenec, v torek Andrej, apostol, v sredo Edmund Campion, mučenec, v četrtek Vivijana, mučenka, v petek Frančišek Ksaver, duhovnik, v soboto Barbara, mučenka, v nedeljo 2. adventna nedelja.

2. Hvala za današnje čiščenje, prihodnjo soboto je na vrsti Rača.

3. V ponedeljek bo ob 19h srečanje katehetov.

4. V četrtek bo prvi četrtek, pol ure pred sveto mašo bo molitev za nove duhovne poklice pred Najsvetejšim. Kdor bi želel krstiti svojega otroka v decembru, naj pride na pripravo v četrtek po sveti maši.

5. V petek bo prvi petek, dopoldne bo obiskovanje bolnikov in ostarelih, pred sveto mašo bo priložnost za sveto spoved, po sveti maši pa litanije v čast Jezusovemu Srcu.

6. V petek izjemoma ne bo vaj za mlajše ministrante, še vedno pa vabim veroučence k vajam otroškega pevskega zbora v petek ob 17h.

7. V soboto bo ob 19.30 češčenje Najsvetejšega s Taizejskimi spevi, ob 20h pa bo mladinski verouk za 1. letnik.

8. Za Karitas lahko do vključno srede darujete v nabiralnik ob stebru po korom. Bog povrni tudi za današnjo nabirko. Zunaj vas prostovoljke Karitas čakajo z adventnimi venčki, izkupiček je namenjen za Karitas. Ob današnji nedelji KLaritas se želim zahvaliti tajnici Milki in vsem sotrudnicam župnijske Karitas za predano in požrtvovalno služenje vsem, ki potrebujejo različne stopnje pomoči. Bog povrni!

9. Prihodnjo nedeljo ob 10h bo pri sv. maši sodelovala Gimnazija Želimlje, po sv. maši vam bodo ponudili božične voščilnice. Izkupiček bo namenjen v dobrodelne namene.

10. Letošnja adventna akcija za mlajše in starejše je naslednja. Živimo v času, ko hitro pride do povišane besede, kreganja in nerganja. Zato naj nam advent pomaga, da se povežemo, spletemo prijateljske vezi in se znova naučimo zaupati. Vsak bo ob izhodu prejel 3 adventne voščilnice, ki jih v prihajajočem tednu namenite tistim, za katere se vam zdi, da potrebujejo vašo pozornost in spodbudno besedo. Lahko jo sami izročite, nesete v nabiralnik ali pošljete po pošti. Pomembno je, da se z vsemi močni upremo hudemu duhu, ki nas na prefinjen način želi spreti. Vzemimo adventno akcijo: Advent nas povezuje zares in sodelujmo po svojih močeh.

11. Ne pozabite na torkov post od sladic in sladkarij za nove duhovne poklice.

 

Lokacija:
Print Friendly and PDF