Preskoči na vsebino


4. adventna nedelja

1. Skozi celoten teden bomo praznovali božično devetdnevnico, v petek bo sveti večer, v soboto slovensi in zapovedan praznik Gospodovega rojstva – božič,  v nedeljo nedelja Svete Družine.

2. Hvala za današnje čiščenje, prihodnji četrtek ali petek je na vrsti Škocjan.

3. Jutri bo med 6.15 in 11h spovedoval dr. Roman Globokar v kaplaniji. Ob 20h bo srečanje prve zakonske skupine.

4. V ponedeljek bo spovedovanje veroučnem šole od 4. razreda naprej. Doma naj se dobro pripravijo. Zvečer bo božična devetdnevnica. Veroučenci sodelujejo po naslednjem razporedu: v ponedeljek 6. in 5. razred, v torek 4. in 2. razred, v sredo prvoobhajanci in v četrtek 1. in predšolski razred.

5. V torek bo od 15h do 19h v spovednici p. Lojze Markelj. Sam bom na voljo vsak dan med ponedeljkom in petkom med 17h in 17.50.

6. V petek bo sveti večer, dopoldne bo obiskovanje bolnikov in ostarelih pred praznikom, sveta maša svetega večera ali otroška polnočnica bo ob 19h, ob polnoči pa bo maševal upokojeni ljubljanski nadškof Anton Stres.

7. Na božični dan bodo svete maše še ob 8h in 10h. Zvečer svete maše ne bo.

8. Prihodnjo nedeljo, na praznik svete družine, bodo svete maše po nedeljskem redu, pri sveti maši ob 10h bom vsem, ki dodo pripravljeni, podelil zakrament bolniškega maziljenja. Ker je ta dan tudi god sv. Štefana, bo po sveti maši ob 10h blagoslov konj pred cerkvijo.

9. V kiosku lahko dobite koledarje, oglje in kadilo za praznovanje svetih večerov ter tudi Družinsko pratiko.

10. Ne pozabite na adventno akcijo. Vsak dobi nove 2 adventni razglednici, ki ji pošljite tistim, ki so potrebni vaše bližine.

11 . Ne pozabite na torkov post od sladic in sladkarij za nove duhovne poklice.

12. Lučka miru iz Betlehema.

 

Lokacija:
Print Friendly and PDF