Preskoči na vsebino


8. nedelja med letom

1. Godovi v prihodnjem tednu: v ponedeljek goduje Roma, opat, v torek Albin, škof, v sredo pepelnica in začetek postnega časa, v četrtek Kunigunda, kraljica, v petek Kazimir, kraljevič v soboto Hadrijan, mučenec, prihodnjo nedeljo bo 1. postna nedelja.

2. Hvala za današnje čiščenje, prihodnjo soboto je na vrsti Brezje.

3. V ponedeljek se začne znova reden verouk.

4. V sredo se bo z obredom pepeljenja, ki naj se ga udeležijo vsi veroučenci, začel postni čas. Sveti maši bosta v Krtini ob 17h in v Dobu ob 18h. Po sveti maši bo molitev vseh 4 delov rožnega venca za mir na svetu in za blagoslov posta. Ob 20.15 bo v  cerkvi molitev za može.

5. V četrtek je prvi četrtek, pol ure pred sveto mašo bo molitev za nove duhovne poklice, po sveti maši pa bo priprava na krst v cerkvi.

6. V petek je prvi petek; dopoldne bo obhajilo bolnikov in starejših, ob 17h vaje za ministrante in otroški pevski zbor ter ob 18h bo križev pot, ki ga pripravi Karitas in nato sveta maša.

7. V soboto bomo po večerni sveti maši začeli celonočno češčenje za mir na svetu, v našem narodu in vsakem posamezniku. Vsak naj si vzame vsaj 20 minut časa za molitev v cerkvi čez noč, kdor na more v  cerkev pa povabljen k molitvi preko spleta.

8. V nedeljo bo pri jutranji maši sklep celonočnega češčenja z litanijami Matere Božje. Prihodnji teden bo pri vseh nedeljskih mašah in v soboto zvečer darovanje – ofer za ogrevanje župnijske cerkve. V nedeljo bo tudi krščevanje in spovedovanje. V spovednici bo p. Lojze Markelj.

9. Zadaj imate novo številko Župnijske družine.

10. Na pepelnico je strogi post, kar pomeni, da se zdržimo mesa in se le enkrat do sitega najemo. V petek in vse postne petke velja zdržek od mesa.

11. Letos bomo med 28.4. in 2.5. končno izvedli romanje v Fatimo. Vsi, ki ste bili prijavljeni, ste prejeli klic in potrditev romanja. Kdor bi še želel iti, naj mi danes, ali jutri najkasneje, sporoči.

12. Letošnji veroučni in postni akciji sta dve: ob 20h se po vseh cerkvah župnije oglasil zvon miru, ki bo vabil k molitvi za mir. Vabim, da se takrat vsi odzovete in zdržite v molitvi Oče naša, Zdrave Marije in Slava Očetu ali po svoji izbiri. Druga akcija pa je, da bitje zvona hkrati začenja uro brez ekranov (med 20h in 21h). Privoščite si druženje, pogovor, sprehod, knjigo .. skratka malce se odklopite in podružite.

13. Ne pozabite na torkov post od sladic in sladkarij za nove duhovne poklice.

 

Lokacija:
Print Friendly and PDF