Preskoči na vsebino


2. postna nedelja

1. Godovi v prihodnjem tednu: v ponedeljek goduje Matilda, kraljica, v torek Ludovika de Marillac, redovnica, v sredo Herbert, škof, v četrtek Patrik, škof, v petek Ciril Jeruzalemski, škof, v soboto slovesni praznik Jožefa, Jezusovega rednika,  prihodnjo nedeljo bo 3. postna nedelja.

2. Hvala za včerajšnje čiščenje, prihodnjo soboto je na vrsti Češenik.

3. Danes bo ob 14h križev pot v Škocjanu, popoldne pa bo srečanje zakonske skupine Naše Ognjišče.

4. V sredo bo po večerni sveti maši srečanje Karitas.

5. V četrtek bo pol ure pred sveto mašo tiho češčenje Najsvetejšega, po sveti maši pa bo srečanje svetopisemske skupine.

6. V petek vabim nove mlajše ministrante na srečanje ob 17h. Ob 18h bo križev pot, ki ga bodo vodili zakonci. V petek in vse postne petke velja zdržek od mesa.

7. V soboto bo slovesni praznik sv. Jožefa: praznični sveti maši bosta ob 8h v Škocjanu in ob 9h v župnijski cerkvi, večerna sveta maša bo nedeljska. Sveti maši bosta z nabirko in blagoslovom mož in fantov.

8. Ponavljam župnijski postni akciji: ob 20h se po vseh cerkvah župnije oglasi zvon miru, ki vabi k molitvi za mir. Vabim, da se takrat vsi odzovete in zadržite v molitvi Oče naša, Zdrave Marije in Slava Očetu oz. po svoji izbiri. Druga akcija pa je, da bitje zvona hkrati začenja uro brez ekranov (med 20h in 21h). Privoščite si druženje, pogovor, sprehod, knjigo .. skratka malce se odklopite.

9. Na polici s tiskom imate ponudbo za letošnje birmansko romanje v Rim, povabim vse, ki bi jih to morda zanimalo, predvsem birmance zadnjih dveh let, ki zaradi epidemije niso imeli tega romanja. Priložene so tudi prijavnice.

10. Za ogrevanje župnijske cerkve ste zbrali 3087 €. Bog povrni!

11. Poleg oznanjenih maš bo v soboto še 30. dan za + Borutom Ferležem.

12. Ne pozabite na torkov post od sladic in sladkarij za nove duhovne poklice.

 

 

Lokacija:
Print Friendly and PDF