Preskoči na vsebino


5. postna nedelja

1. Godovi v prihodnjem tednu: v ponedeljek goduje Izidor Seviljski, škof, v torek Vincenc Ferrer, duhovnik, v sredo Irenej iz Srema, škof, v četrtek Janez Krstnik de la Salle, redovnik, v petek Maksim in Timotej, mučenca, v soboto Maksim Aleksandrijski, škof, prihodnjo nedeljo bo cvetna nedelja.

2. Hvala za včerajšnje čiščenje, prihodnjo soboto so na vrsti Kokošnje.

3. Danes bo ob 15h dekanijski križev pot iz Žej na Sveto Trojico. Prosim, če domačini križev pot ustrezno pripravijo. Darovanje bo namenjeno za pomoč Ukrajini.

4. V ponedeljek prostovoljke Karitas začenjajo z obiskovanjem bolnih in starejših pred prazniki.

5. V torek ne bo uradnih ur.

6. V sredo vabim k molitvi rožnega venca po sveti maši, ob 20h pa bo molitev žen za svoje može.

7. V četrtek bo pol ure pred mašo molitev za nove duhovne poklice, ob 19h pa beja župnijskega pastoralnega sveta.

8. V petek bo v Domžalah dekanijski spovedni dan med 7h in 19h. Ob 17h bo srečanje vseh mlajših ministrantov.

9. V soboto bo ob 19.30 češčenje Najsvetejšega s Taizejskimi spevi, ob 20h pa bo spovedovanje za mladino. Povabljeni tudi tisti, ki ne hodite k mladinskemu verouku. Poleg župnika bo na voljo tudi tuj spovednik.

10. V nedeljo bo cvetna nedelja, ob 10h bo blagoslov zelenja pred cerkvijo. Med 6.30 in 11h bo v spovednici spovedoval dr. Roman Globokar. Ob 14h bo odhod na postno romanje v Vojnik, kjer bomo ob kapelicah molili križev pot.

11. Ponavljam župnijski postni akciji: ob 20h se po vseh cerkvah župnije oglasi zvon miru, ki vabi k molitvi za mir. Bitje zvona hkrati začenja uro brez ekranov (med 20h in 21h). Privoščite si druženje, pogovor, sprehod, knjigo .. skratka malce se odklopite.

12. V torek bomo del pomoči, ki ste jo zbrali, peljali v Ukrajino. Hvala vsakemu posebej za velikodušnost in prostovoljkam Karitas za organizacijo. Bog povrni!

13. Hvala ključarju Danetu s prijatelji za spravilo sekancev in pospravo porezanega drevja ter Mitju Vilarju za rezanje drevja.

14. Pred župniščem lahko dobite oljke za praznovanje cvetne nedelje, kar boste ob tem darovali bo za vdrževanje in pomoč primorskim župnijam.

15. V župnišču lahko prejmete oblate za praznovanje velike noči. Zaradi ekološke zavesti prinesite, če se le da, svojo vrečko.

16. Sam bom v tem tednu v spovednici v četrtek, petek in soboto med 17h in 18h.

17. Ne pozabite na torkov post od sladic in sladkarij za nove duhovne poklice.

 

Lokacija:
Print Friendly and PDF