Preskoči na vsebino


3. velikonočna nedelja

1. Godovi v prihodnjem tednu: v ponedeljek goduje Atanazij, škof, v torek praznik apostolov Filipa in Jakoba, mlajšega, v sredo goduje Florijan, mučenec, v četrtek Gotard, menih, v petek Dominik Savio, dijak, v soboto Gizela, opatinja, v nedeljo 4. velikonočna nedelja – nedelja Dobrega pastirja.

2. Hvala za današnje čiščenje, prihodnjo soboto so na vrsti veroučenci 6. razreda in njihovi starši.

3. V ponedeljek bo skupni začetek letošnjih šmarnic ob 9h v župnijski cerkvi.

4. V torek boste imeli šmarnice tudi po ostalih cerkvah, ponekod pa tudi po vaseh. Na Krtini in v Kokošnjah bodo šmarnice ob 18h, v Škocjanu ob 18.30, v Dobu ob 19h in na Sveti Trojici ob 19.30. V zakristiji si vzemite šmarnično branje. Ker so šmarnice predvsem spodbuda za otroke, naj bi se jih vsak otrok udeležil vsaj 12x, brez nedelj.

5. V sredo se bo začela tridnevnica 6. razreda pred zaključkom 2. triletke veroučne šole. Povabim na vse dni tridnevnice tudi starše, stare starše, krstne botre in vse župljane. V sredo bo po sveti maši tudi sestanek za starše 6. razreda.

6. V četrtek bo prvi četrtek: pol ure pred sveto mašo bo molitev za nove duhovne poklice, po sveti maši pa priprava na krst.

7. V petek bo prvi petek: dopoldne bo obiskovanje bolnih in ostarelih, pred sveto mašo priložnost za sv. spoved in po sveti maši zadostilna pobožnost v čast Jezusovemu Srcu. V petek je god sv. Dominika Savia, k sveti maši lepo povabim mini in maxistrante.

8. V soboto bo ob 19.30 začetek taizejske molitve pred Najsvetejšim, ob 20h pa bo srečanje za animatorje oratorija v 2. letniku in starejše.

9. V nedeljo, 8. 5., bo nedelja Dobrega pastirja in svetovni dan molitve za nove duhovne poklice. Pri vseh svetih mašah bo darovanje za župnika. Ob 10h bodo zaobljube veroučencev 6. razreda.

10. Ne pozabite na torkov post od sladic in sladkarij za nove duhovne poklice.

Lokacija:
Print Friendly and PDF