Preskoči na vsebino


Sveta Trojica

1. Godovi v prihodnjem tednu: v ponedeljek goduje Anton Padovanski, redovnik, v torek Valerij in Rufin, mučenca, v sredo Vid, mučenec, v četrtek slovesni in zapovedan praznik sv. Rešnjega Telesa in Krvi, v petek Rajner, samotar, v soboto Gregor Janez Barbarigo, škof, v nedeljo 12. nedelja med letom.

2. Hvala za včerajšnje (današnje) čiščenje, prihodnjo soboto je na vrsti Račni vrh.

3. Danes/jutri bo ob 13h prvoobhajanski piknik v župnijskem atriju.

4. Jutri začenjamo novo zbiralno akcijo za pomoč Ukrajini. Zbiramo čistila, hrano, začimbe, pripomočke za higieno, sanitetni material in zdravila. Urnik zbiranja: vsak dan med ponedeljkom in petkom med 17h in 18h ter v torek in četrtek med 9h in 10h. Bog povrni!

5. V torek bo zaključni piknik župnijske Karitas.

6. V sredo bo po sveti maši molitev vseh 4 delov rožnega venca.

7. V četrtek bo slovesni in zapovedan praznik sv. Rešnjega Telesa in Krvi. Potrudimo se, da vsi pridemo k sv. maši in se zahvalimo za dar, da je Bog pod podobo kruha in vina vedno z nami. Pred večerno sveto mašo bo tiho češčenje Najsvetejšega zakramenta.

8. V soboto bo romanje bolnikov in ostarelih na Brezje, kjer bo ob 10h sveta maša. Kdor bi želel iti z avtobusom, naj se do vključno jutri še prijavi v župnišču.

Ob 9h se bo začela priprava animatorjev na oratorij.

9. V nedeljo bo po jutranji sv. maši telovska procesija, povabim nosače bander in ostale pomočnike pri procesiji, da se odzovete vabilu ključarjev. Ob 10h pa bo zahvalna sveta maša za veroučno leto in nato podelitev spričeval.

10. Zadaj lahko dobite novo Župnijsko družino.

11. Prihodnjo nedeljo bo nabirka za potrebe letošnjega oratorija, povabim vse, ki zmorete, da tudi z donacijo podprete letošnji oratorij.

12. Do vključno jutri še lahko prijavite otroke na oratorij. Prijavnice so zadaj.

13. Ne pozabite na torkov post od sladic in sladkarij za nove duhovne poklice.

14. Oklica:

1. oklic: sv. zakon želita skleniti ženin Matija Škrlep, stanujoč Zavrti 7, župnija Mengeš, in nevesta Maja Pogačar, stanujoča Cankarjeva ul. 8, župnija Dob.

2. oklic: sv. zakon želita skleniti Dejan Koter, stanujoč Široka Set 2, župnija Vače, in Andreja Mrčun, stanujoča Ples 1, župnija Moravče.

Oba para priporočam v molitev.

 

Lokacija:
Print Friendly and PDF