Preskoči na vsebino


Misijon 2013

SVETI MISIJON

»Kot božji izvoljenci, sveti in ljubljeni, si torej oblecite čim globlje usmiljenje, dobrotljivost, ponižnost, krotkost, potrpežljivost. Prenašajte drug drugega in odpuščajte drug drugemu, če se ima kateri kaj pritožiti proti kateremu. Kakor je Gospod odpustil vam, tako tudi vi odpuščajte.  Nad vsem tem pa naj bo ljubezen, vez, ki dela vse popolno« (Kol 3,12–14). Vse to nam je podarjeno, da lahko skupaj v letu vere in skozi misijon zaživimo in si vzkliknemo: »VSE TO JE RES!«

Preko milostne prisotnosti našega brata Jezusa Kristusa bomo kot ena družina bratov in sester – BOŽJIH OTROK – poskušali odpreti vse svoje življenje razodetju žive Ljubezni. V pomoč nam Gospod pošilja svojo besedo, zakramente, bližino misijonarjev in drug drugega. Naš ljubi Oče ve, koliko zmoremo njegovi otroci sprejeti in koliko potrebujemo, zato vas povabim, da se skupaj učimo od Njega in drug od drugega.

Pa tudi apostol Pavel nas bodri: »In Kristusov mir naj kraljuje v vaših srcih, saj ste bili tudi poklicani vanj v enem telesu in bodite hvaležni. Kristusova beseda naj v vsem bogastvu prebiva med vami. V vsej modrosti se med seboj poučujte in spodbujajte. S psalmi, hvalnicami in z duhovnimi pesmimi hvaležno iz srca prepevajte Bogu. In vse, karkoli delate v besedi ali v dejanju, vse delajte v imenu Gospoda Jezusa in se po njem zahvaljujte Bogu Očetu« (Kol 3, 15–17).

In vse, kar nam je pripravljeno, naj bo v čast in slavo ljubemu Bogu, nam pa v večjo povezanost, veselje in posvečenje.

 

                                                         br. Jožko Smukavec, OFM Cap, misijonar

 
Duhovna obnova 2016

Print Friendly and PDF