Preskoči na vsebino


Rožmarinke


Kaj bomo v skupini počeli, se člani dogovorimo in sestavimo plan za celo leto naprej, vendar se le-ta glede na različne situacije dopolnjuje. Pri načrtovanju upoštevamo tudi interese, želje, nagnjenja, sposobnosti in potrebe članov skupine. 
Skupina šteje 18 -20 članic in članov, ki se preko celega leta srečujemo enkrat tedensko po dve šolski uri, pred nastopi pa večkrat. Srečanja so v učilnici župnije Dob, in sicer ob ponedeljkih ob16. uri.

V skupini Rožmarin se zbiramo starejši in mlajši, ki želimo del svojega časa preživeti v krogu prijateljev. Skupina je odprta in z veseljem sprejme vsakega novega člana. Leta 2005, ko je skupina začela delovati, si je izbrala svoj moto: srečanja in druženja naj bodo vesela, pestra in naj tudi drugim ljudem prinesejo kaj dobrega. Organizirana je v okviru župnijske Karitas Dob, člani pa smo tudi iz drugih župnij.

 

Kaj počnemo?

Učimo se novih pesmi in obujamo stare, pripravljamo recitacije, skeče, pogovarjamo se o aktualnih temah glede na čas leta, obiskujemo razstave, prireditve, z nastopi obiskujemo bližnje domove upokojencev, sodelujemo na festivalu za tretje življenjsko obdobje v Cankarjevem domu in na medgeneracijskem druženju v Češminovem parku, hodimo na sprehode in izlete.

Vsaj enkrat mesečno s petjem sodelujemo pri sveti maši .

Ob tednu Karitas in za kulturni dan pripravimo v župniji prireditev, pri kateri aktivno sodelujemo, povabimo pa tudi veroukarje in druge nastopajoče. Sodelujemo pri organizaciji srečanj za starejše farane.

Ker pa je članov veliko, najraje prepevamo, saj takrat pridemo vsi do besede.

Nastopi pa so vsem v veliko veselje, saj s tem skupina pokaže, kaj se je naučila, obenem pa tudi druge ljudi, ki se radi udeležujejo naših nastopov, razvedri in jim pripravi urico prijetne sprostitve.
Namen našega druženja:

- druženje starejših z namenom zmanjševanja socialne izključenosti,

- aktivno preživljanje časa, zboljševanje zdravja in počutja, učenje novih veščin,

- medgeneracijsko sodelovanje, 

- vzpostavljanje in ohranjanje humanih medčloveških odnosov ter pomoči in solidarnost med člani skupine in do drugih ljudi,

- ohranjanje in posredovanje kulturne dediščine domačega kraja in širšega okolja,

- vključevanje v skupnost z različnimi oblikami predstavitev dela skupine.

Zato vas vse, ki bi se nam radi pridružili, vabimo, da pridete čim prej! Še je čas in mesto med nami tudi za vas! 

Mojca Kerč
Galerija Rožmarink

Print Friendly and PDF